17:00

Stenkullen GoIK

Referat: IFK Björkö - Stenkullen GoIK

IFK Björkö – Stenkullen GoIK (2-1)
Björkös mål gjordes av: 2:a halvlek 1-0 (5min) Sebastian Svensson och 2-0 (24min) Johan Forseström
-
Oj vilken kämpamatch vi gjorde i värmen. Domare Ulf Liljekrantz var även han svettig efter matchen.
Seriefinal och en ny anfallskonstellation eftersom både Järvi och Gustav var avstängda i denna matchen.
Sebastian och Nils startade denna matchen på topp och hela laget var taggade det märkte man.
Vi visste att detta skulle bli en jättetuff match och det blev det också och bra lag måste även ha tur, det hade vi det med. Matchinledningen var jämn men redan i den 2:a minuten kom Johan Forseström igenom på vänsterkanten men lobbskottet gick strax utanför. 20 minuter in i matchen blev det lite snurrigt för oss när vi fick byta ut Robin från liberopositionen eftersom han hade problem med sin fot (haft ont i någon vecka nu) lite ommöbleringar i backlinjen gjorde att Stenkullen nu satte mer press på oss. 2 bra långskott från Stenkullen varav ett av dessa tog klockrent i ribban, Stenkullen hade väl även 1-2 halva frilägen men har man inte skärpan framför mål så har man inte. Så det stod fortfarande 0-0 i halvlek.
-
I andra halvlek tar vi in Robin igen (efter några tejpade varv runt foten) och gör några småjusteringar och totalt sett under matchen var det 6 olika spelare som fick spela på topp, nu var det dags för Marcus och Sebbe på topp och detta blev en lyckad kombination för redan i den (5min) frispelar Marcus en underbar boll till Sebastian som lurar bort sin back och skjuter ett placerat skott i målvaktens vänstra hörn, 1-0 till Björkö och glädjen var stor.
Vi håller spelet uppe väl även om Stenkullen har mera boll än vad vi har, så spelar vi klokt och stundtals bra passningsspel. (13min) Emil Mattsson kommer helt fri med målvakten och alla tror på mål men nej, Emil skjuter över (en tuva i gräset var i vägen)
(24min) snyggt anfall på vänsterkanten där Erik passar fram Emil Mattsson som snyggt spelar bollen mellan backarna till Johan Forseström som skjuter snabbt i farten och målvakten kan inte hålla bollen utan tappar i den till 2-0, jubel på läktaren. Sista 15 minuterna får vi mest inrikta oss på försvarsspel för Stenkullen ökar nu trycket och pressar på och stundtals är det lite darrigt i backlinjen.
(32min) Stenkullen gör 2-1 efter snabbt spel på sin högerkant, kommer fri med William i målet och skjuter in bollen i Williams högra burgavel. Nu gällde det att bita ihop sista 8 minuterna. När bara några minuter återstod trodde vi att Stenkullen skulle göra 2-2 men Wille i målet gjorde ännu en gång en strålande räddning, nu med hjälp av den lilla vattenpölen framför målet.
Seger med 2-1 och en riktigt bra kämpainsats killar, all heder till hela laget. Det var en tuff match och nu blir det en välförtjänt vila ända till onsdag 4/6 då är det träning igen klockan 17:30. Nästa match är på lördag 7/7 klockan 15:00 borta mot Tuve IF på Tuvevallen gräs.